Omgeving

In de directe omgeving van camping De Tulpenweide liggen de plaatsen Breezand en Anna Paulowna. Dit prachtige landschap, door bollenvelden omgeven, is ideaal voor fiets- en wandeltochten. Heeft u liever een wat avontuurlijkere dag? Breng dan een bezoek aan Landgoed Hoenderdaell (op 5 minuten afstand van de camping), een dierentuin waar de dieren niet opgesloten zitten, maar vrij kunnen rondlopen in hun ruime verblijven. Tevens kunnen de kinderen zich er heerlijk vermaken in de grote speeltuin en kun je lekker eten in het restaurant! Leuk voor jong en oud!

Op vijf minuten van de camping bevindt zich het winkelcentrum van Breezand en Anna Paulowna met diverse winkels..

Op vijftien minuten rijden vanaf de camping vindt u Den Helder, een stad met een maritiem karakter. Breng een bezoek aan een van de musea die de stad rijk is, bezoek forten uit de Napoleon-tijd, wandel door de duinen of kom tot rust op een van de stranden.

Schagen bevindt zich op een kleine twintig minuten rijden vanaf camping De Tulpenweide. U kunt in de verscheidene horecazaken in het gezellige centrum genieten van een hapje en een drankje. Van juli tot en met september vindt elke donderdag de ‘Westfriese Folklore’ plaats: een optocht van mensen in originele West-Friese klederdracht, met daarnaast een Westfriese markt.

Op nog geen 40 minuten rijden vanaf de camping ligt de stad Alkmaar, bekend om de kaasmarkt, de pittoreske straatjes en de gezellige binnenstad. Wilt u Alkmaar liever op een andere manier ontdekken? Boek een rondvaart en krijg een unieke kijk op de stad vanaf het water.


Zie hieronder een paar leuke linksjes met activiteiten in de omgeving:
https://toeristeninformatienederland.nl/regio/noord-holland/
www.leersup.nl
www.leerwindsurfen.nl
www.leerwingen.nl

Kom & beleef de omgeving!

Bloemendagen

Vanaf 20 april t/m 24 april is de 69ste editie van de Bloemendagen. De bollenvelden van Breezand en Anna Paulowna zijn dan kleurrijk versierd met prachtige bloemen. Daarnaast zijn er in deze periode diverse mozaïeken te bewonderen. Zie onderstaande link voor meer informatie.  Bloemendagen Go
lees Meer

bij de Tulpenweide

Nature

is our

nature